0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A tépősaláta

A levélzöldségfélék megfelelnek a korszerű táplálkozás követelményeinek; magas a rosttartalmuk, kevés energiát tartalmaznak, gyakorlatilag egész éven át fogyaszthatók, könnyen, egyszerű módszerekkel termeszthetők, kis energia felhasználás mellett jól hajtathatók, viszonylag kevés a kártevőjük és betegségük, ennél fogva minimális vegyszerfelhasználás mellett megoldható a növényvédelmük. Az elmúlt évek adatai alapján a levélzöldségfélék fogyasztásában némi növekedés volt tapasztalható, ami nemcsak a gyors éttermi láncok népszerűségének köszönhető, van bizonyos tudatos változtatás is a lakosság étkezésében a korszerűbb, energiában szegényebb élelmiszerek irányába.

A tépősaláta más néven levélsaláta vagy metélő saláta (Lactuca sativa L. var. secalina) táplálkozási értéke megegyezik a fejes salátáéval, elsősorban kedvező étrendi hatása és magas ásványisó-tartalma érdemel említést. Íze kellemes, keseredésre nem hajlamos, levélzete magszárképzés után is fogyasztható, nem lesz túl rostos. Színes, fodros levelei kiválóan alkalmasak hidegtálak díszítésére, saláták készítésére. További előnye, hogy rövid tenyészideje miatt kiváló elő- és utónövény, amivel a kert gazdaságosabb kihasználásához járulhat. Magja egyre több magkereskedésben beszerezhető. (…)
 

Forrás: