A dughagymáról termesztett vöröshagyma után a magról vetettet is szedhetjük. A felszedést száraz időben végezzük és néhány napig a felszedés helyén, időnként átforgatva hagyjuk megszáradni. Esős időben – természetesen – fedett helyen szárítsuk, ellenkező esetben visszagyökeresedik. Betárolás előtt tisztítsuk meg a földtől és a felesleges levelektől. Majd gondosan válogassuk át, a sérülteket, betegeket (pszeudomonásszal, botrítisszel, peronoszpórával, hagymalegyek láváival, tripsszel fertőzötteket, talajlakó kártevők által megrágottakat) rakjuk külön, amit lehet, használjuk fel, a többit semmisítsük meg (égessük el). Ezek ugyanis a tárolás során rothadásnak indulnak és tönkreteszik az egészségeseket is. A tél folyamán többször is válogassuk át. A vöröshagyma számára az alacsony hőmérsékletű (0-2 °C) és 60-65% relatív páratartalmú tárolóhelyiség az optimális. Ezen feltételek biztosítása azért is előnyös, mert a kórokozók számára kedvezőtlenek. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.