0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A bab növényvédelme

A babot szárazbabként és zöldbabként egyaránt szívesen fogyasztjuk. Létfontosságú aminosavakat, B1-, B2-, E-és A-vitaminokat, kalciumot, foszfort, vasat és többféle ásványi anyagot tartalmaz, így fontos szerepet tölt be a táplálkozásunkban.

Fordítsunk nagy figyelmet a bab növényvédelmére, hogy minél jobb minőségű,és bőséges termést takaríthassunk be.A vírusos betegségekre különösen figyeljünk. A babmozaik betegséget három vírusfaj idézi elő, így a tünetek is változatosak. A levélen világos- vagy sötétzöld, elmosódott szélű mozaikfoltok láthatók. Más esetben a foltok élénk sárgászöld színűek,éles határvonalúak. A száron vonalszerű,sötétbarna elhalások keletkeznek. A hüvelyek aprók maradnak, torzulnak, rajtuk sárgászöld, sötétzöld, kerek vagy hosszúkás foltok láthatók. A növények fejlődésükben visszamaradnak, a termés értékesíthetetlenné válik. A betegség fő fertőzési forrása a vetőmag, de terjedhet növénynedvvel, pollennel és több levéltetűfaj is átviheti (zöldőszibarack-levéltetű, fekete répa-levéltetű,zöldborsó-levéltetű). (…)

Forrás: