A jobb tárolhatóság érdekében az almaszüretet ne kezdjük harmatos reggelen, hanem csak a harmat felszáradása után. Ahogy azt már többször javasoltuk, a gyümölcsöket nagy körültekintéssel, óvatosan szedjük, nehogy megnyomódjanak, megtörődjenek. Csak az egészséges gyümölcsöket tegyük a ládákba, rekeszekbe, a sérült, romló és romlott almákat gyűjtsük külön azonnali felhasználásra. Az egészséges részekből például aszalt almát, kompótot, dzsemet készíthetünk, de alkalmas az érett, egészséges almadarab a pálinkafőzésre szánt cefrébe is. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.